Gubényi István és Temesvári Péter motoros blogja

Két motoros naplója

Két motoros naplója

Üvegtigris túra

2018. május 03. - Dynax 7

pilis-08.jpg

Hazai motoros körökben szinte „kötelező elem” a Pilisben felkeresni a legendás Üvegtigris című film forgatási helyszínét, ahol napjainkban is megtekinthető az ikonikus – bár meglehetősen lepusztult – büfé-lakókocsi. Így aztán szokásos három fős „Hondás” csapatunk is útra kelt az áprilisi nyárban, hogy egy budapesti megállót beiktatva motorozzunk egy jót a pilisi hegyvidéken.

pilis-09.jpg

Az első technikai szünet a jól bevált alsónémedi OMV kút volt, majd a Honda Dream budai szalonja következett, mivel István barátunk pár új alkatrésszel tuningolta 650-esét.

pilis-07.jpg

A béka kuruttyolós forgatási helyszín

Ezt követően a 10-es úton a Shell kútnál csatlakozott hozzánk egy BMW-s ismerős, aki erős tempót diktálva vezetett minket a gyönyörű hegyes-völgyes környéken kanyargó útvonalon a Tinnye falu közelében a Garancsi-tó partjánál elhelyezkedő Üvegtigrishez.

pilis-06.jpg

A "Tigrishez" már csak gyalog lehet bemenni

pilis-05.jpg

Rebel idill

Itt egy kis séta és fotózkodás, majd a közeli Zsámbékon egy hatalmas adag és nagyon finom ebéd elfogyasztása következett a Lámpás Étteremben.

pilis-04.jpg

Nem kértünk desszertet...

Persze ha már Zsámbék, akkor romtemplom, meg kell állapítani, élőben még lenyűgözőbb és csodálatosabb ez a szakrális építmény, mint a jól ismert képeken. Mit ad Isten, itt is összefutottunk egy BMW-s motoros sráccal, méghozzá egy 1979-es évjáratú veterán 800-assal. Na ez már szép masina! Még a végén én is megkedvelem a légcsavar logós bajor márkát :) (csak viccelek).

pilis-03.jpg

pilis-02.jpg

Innen egy hosszabb etap következett, Biatorbágyon át Érd, majd a 6-os útra rákanyarodva Ercsi, Dunaújváros és Dunaföldvár, természetesen a Rakpart Kávézó.

file.jpeg

pilis-01.jpg

Eddigre már kellően el is ültük a hátsónkat, így az utolsó szakasz az amúgy is botrányos minőségű 52-esen nem éppen a legjobb zárása volt a háztól-házig 298,7 km-es túránknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://ketmotoros.blog.hu/api/trackback/id/tr1413887510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása